Skip to content

4M eksisterer for å inspirere til engasjert og dristig trosliv, og kjempe for rettferdighet verden over

4M er en verdensomspennende organisasjon. Tusener av menn har vært med på en av de livsforvandlende Xtreme Character Challenge (XCC). Konseptet startet i Nederland i 2008 og har siden spredt seg til England, Tyskland, Belgia, USA, Sveits, Polen, Sør-Afrika, Østerrike, Egypt og Norge. Og flere land er på vei.

Det var den nederlandske pastoren Henk Stoorvogel som i 2008 kom på ideen. Han var selv på et litt kjedelig sted i livet. Han hadde ikke den samme kontakten med nære venner som før, og han begynte å bli tom innvendig. Ruth Stoorvogel spurte ektemannen, Henk: «Hvorfor ikke starte en mannsbevegelse? Ikke en hvor man bare møtes i et rom og snakker, men heller en som kan by på spenning og eventyr!”

Dette var som musikk i Henk sine ører, og han inviterte sine beste venner i Nederland på middag, blant annet to andre pastorer, for å tenke igjennom dette. Henk hadde nettopp lest boken “De tre musketerer” av Alexander Dumas. Hovedkarakteren i boken var D´Artagnan, en ung mann som har et mål om å bli musketer for den franske kongen. På sin ferd møter han de tre musketerene Athos, Portos og Aramis. Sammen danner de fire en felles front for kongen. Henk forklarte at de fire musketerene opprinnelig var den personlige elitestyrken til den Franske kongen. Til hans ære ga de livene sine. «En for alle, alle for én” var mottoet. De visste at de kunne stole på hverandre. Musketerenes historie reflekterte bevegelsens ønske: Å ære kongen ved å stå sammen i den ultimate manndomsprøven. “The 4th musketeer” (4M) ble født.

Vår visjon er å vekke menn til engasjert trosliv. Det gjør vi ved å ta menn ut på eventyr. Inn i Guds hage, naturen. Der legger vi ut på en vandring som skal styrke ånd, sjel og kropp.

Inntil nylig het Xtreme Character Challenge i Norge; Manndomsprøven. 4M Norge har nå valgt å følge de internasjonale retningslinjene for organisasjon og  bruke samme navn som brukes internasjonalt, nemlig Xtreme Character Challenge (XCC).

Våre verdier er bygget på tro, brorskap, eventyr og rettferdighet.

Vil du presentere xtreme character challenge til din menighet eller hjelpe oss med synlighet?

Ta kontakt med oss og vi vil hjelpe med informasjonsmateriale.